Ilse Niesink

Orange8 Training

'Ik kan enorm genieten van een avondje Netflix'

‘Het is oké als je ergens een beginner in bent’

 

‘Werk ik in de top van een corporate organisatie, dan heb ik het gemaakt’. Een gedachte die al op jonge leeftijd door haar hoofd spookte. Later kwam Ilse Niesink erachter dat dit haar niet ging brengen waar ze altijd van droomde. Maar ze gaf niet zomaar op, ze is een doorzetter. Zakelijk en privé ging ze over haar grens. Wat volgde was een pittige burn-out. Waarvoor ze achteraf dankbaar is, want die zorgde ervoor dat ze zich ging richten op datgene waar haar hart ligt: leren, ontwikkelen en trainen. Na zeven jaar zelfstandige te zijn geweest, runt ze nu samen met Bart Nijhuis trainingsbureau Orange8.

 

Durf je een deur dicht te doen, dan gaat er ergens anders wel weer een deur open. Daar gelooft ze heilig in. Ilse heeft aan den lijve ondervonden hoe het is om de boel volledig om te gooien en te gaan doen waarvoor ze is gemaakt: verandering teweegbrengen bij mensen, zowel in gedrag als mindset. Maar wél in de zakelijke context, want haar commerciële hart blijft kloppen.

 

Hoewel ze in het verleden vaak medewerkers van internationale marktleiders trainde, kwam ze erachter dat het mkb haar nog beter past. ‘Daar kun je écht impact maken,’ vindt Ilse. ‘Je ziet direct het positieve effect terug op de bedrijfscultuur en het resultaat.’ Dat ze uiteindelijk het trainersvak inrolde, is mede te danken aan een man die ze jaren geleden al tegen het lijf liep. Ze had talent voor coachen, dat zag hij direct. ‘Mooie woorden die toen nog niet echt binnenkwamen,’ zegt Ilse. Toch nam ze na vijf jaar weer contact met hem op, tijdens haar burn-out. ‘Hij wist nog precies wie ik was en nam mij al snel onder zijn vleugels. Hoe mooi is het dat ik nu andere mensen help bij het waarmaken van hun droom? Wel op topsportniveau, want de lat ligt erg hoog. Bij Orange8 maken we van iedere training een unieke beleving.’

 

Waar ze tijdens haar werk regelmatig praktijkgerichte trainingen geeft in de natuur staat ze zelf ook iedere zaterdag in weer en wind te bootcampen. Ook buiten Orange8 om is de Bornse de hele tijd aan het leren en doet ze overal inspiratie op. Ervaart ze genoeg vrijheid en wordt ze niet in een stramien geduwd, dan kost het haar weinig moeite om energiek en gefocust te blijven. ‘Ik kan trouwens ook enorm genieten van een avond netflixen,’ zegt ze lachend. ‘Van de meest simpele series tot aan mooie documentaires.’ Ze vaart op de energie van andere mensen. En moet ze even opladen, dan trekt ze zich terug. Alleen.

 

Of ze als trainer moeite heeft om zichzelf te laten zien? Helemaal niet. ‘Die kwetsbaarheid is juist mooi. Het is oké als je ergens een beginner in bent, zolang je maar eager bent om te leren. En ik merk dat mensen zich daardoor ook makkelijk openstellen bij mij.’ Het hoeft ook niet altijd té serieus, vindt ze. Ze houdt erg van gezelligheid en van een mooie balans tussen diepgang en de slappe lach hebben. ‘Ik sta nu precies waar ik wil staan en leef mijn droom. Als ik dit kan voortzetten, in combinatie met mijn fijne gezin, dan heb ik weinig meer te wensen.’