Maison Manon

Manon Nijland

Manon Nijland is de trotse eigenaresse van Maison Manon, een sfeervolle interieur winkel waar alle trends op interieurgebied te vinden zijn. Maison Manon begon klein, maar inmiddels heeft ze 27 werknemers in dienst en bevindt ze zich in een winkelpand van 4000m2. De afgelopen jaren is haar bedrijf ontzettend gegroeid.

Wij hebben Manon 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Mijn plan was om één grote winkel te hebben. Ik ben begonnen met mijn winkel aan de Haverstraatpassage, daar heb ik 18 jaar gezeten. We zijn toen verhuisd naar het meubelplein, en dat was onze beste zet ooit. We groeiden ontzettend hard, en nu nog steeds. Hoe is het mogelijk? Dat had ik van tevoren totaal niet zien aankomen.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

Het vertrek uit de binnenstad heeft ons het meest voordeel gebracht. Het was een grote sprong, maar zeker lonend. Daarnaast heb ik veel kracht uit Jan, mijn echtgenoot en mede-eigenaar, kunnen halen. Ik had dit nooit zonder hem gekund en andersom ook niet. We zijn een ijzersterk team.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Wij zijn begonnen met Manon Cadeau, het ‘cadeau’ is er nu echt wel van af, het is nu echt wonen geworden. We begonnen met het verkopen van kussentjes en kaarsen en nu geven we advies aan mensen thuis, richten we elke dag een huis in en zijn we ook in het buitenland actief.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Wat ik iedereen zou willen meegeven is dat als je erin gelooft, je een risico moet durven nemen en het moet doen!

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Achteraf twijfel ik of ik mijn eigen naam wel als bedrijfsnaam had moeten nemen. Maison Manon is niet alleen Manon, Maison Manon is veel meer dan dat.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Veel collega’s hebben het erover dat ze meerdere winkels in verschillende steden willen hebben. Dat ben ik niet van plan. Het was mijn doel om één grote winkel te hebben en niet meerdere. Ik ben een manager op de werkvloer maar niet bij meerdere filialen.

Wat zijn verder nog je ambities?

Ik zou niet zo snel een ambitie kunnen bedenken. We hebben een dochter en misschien dat zij in de toekomst het bedrijf wil overnemen, maar dat is iets voor later. Ze is er zeker geschikt voor, maar zij moet doen waar zij zelf gelukkig van wordt!