Spinosa Letselschadejuristen

Gilda Spinosa

Gilda Spinosa richt zich op wat nodig is voor herstel, zodat haar cliënt zich kan richten op wat echt belangrijk is. Dichtbij de cliënten staan, is al jarenlang het devies van Spinosa Letselschadejuristen waar Gilda Spinosa eigenaar van is. Oplossingsgericht bij letselschade, met oog voor de cliënt en een voortvarende werkwijze met als doel een optimaal resultaat.

Wij hebben Gilda 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Ik kan zeggen dat mijn plannen zeker zijn uitgekomen, beter dan verwacht zelfs! Ik ben dit jaar 10 jaar geleden met een eigen rechtspraktijk gestart en al snel breidde het bedrijf zich uit. Vanuit mijn passie voor het letselschadevak dat constant in beweging is, zet ik mij in voor een optimaal resultaat.
Ons kantoor behartigt inmiddels alweer geruime tijd letselschadezaken op landelijk niveau, waarschijnlijk omdat steeds vaker cliënten met veelal complexere zaken de weg naar ons kantoor weten te vinden.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

Doen wat goed voelt en dicht bij je zelf blijven. Vertrouwen op gevoel en intuïtie. Bij teveel dingen tegelijk niet alles op één hoop gooien zodat het lastig wordt overzicht te houden, maar een “probleem” per geval oplossen.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

De kernactiviteiten zijn eigenlijk hetzelfde gebleven. Wel sta ik steeds vaker zelfstandig ondernemers bij. Als zij dan schade lijden dan is er doorgaans geen vangnet dus moet er voortvarend worden opgetreden.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Focus op datgene waar je goed in bent. Vertrouw op je gevoel en intuïtie. Heb plezier in wat je doet. Bouw een krachtig team om je heen en geniet van wat je doet!

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Natuurlijk zijn er zaken die je als ondernemer achteraf anders zou hebben gedaan, dat kan iedere ondernemer denk ik wel bevestigen. Maar dat geeft juist inzicht en dat is de basis van leren en groei. Ik vertrouw wel altijd op mijn gevoel en ben van mening dat verandering altijd goed is voor (het in gang zetten van) een ontwikkeling. Dus eigenlijk zou ik eerlijk gezegd niets anders hebben gedaan.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Dat vind ik een lastige vraag. We zouden groter kunnen groeien maar dan zou ik alleen nog maar managementtaken hebben en dat vind ik niet prettig. Ik wil graag inhoudelijk bezig zijn en vind de samenwerking met mijn cliënten veel te leuk.

Wat zijn verder nog je ambities?

Na de verhuizing van het kantoor naar het naastgelegen pand vooral blijven doen wat ik nu doe. Mijn grote wens is nog een keer naar het buitenland te gaan om maatschappelijk- of ontwikkelingswerk te doen, waarschijnlijk voor kinderen.