De Makelaardij

Marloes Haarhuis

De makelaardij van Marloes Haarhuis is geen doorsnee makelaardij in Twente. In de wereld van onroerend goed is persoonlijke aandacht een schaars goed. Bij haar draait alles om de mens. Zij hecht veel waarde aan openheid en persoonlijk contact. Met haar filosofie heeft zij al vele klanten weten te overtuigen.

Wij hebben Marloes 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Mijn plannen zijn grotendeels wel uitgekomen. In het begin heb ik behoorlijk aan de weg moeten timmeren. Hierdoor is er een super mooie portefeuille ontstaan. Nu komen klanten op aangeven van andere klanten, die reeds de ervaring met ons hebben opgedaan. Ik heb nooit de ambitie gehad om een groot kantoor te hebben. De lijntjes moeten kort zijn. Het gaat hier niet om de grootste, maar ik wil wel de beste zijn.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

De introductie van sociale media en daarmee actief zijn. In de verschillende posts, die ik op de sociale media heb geplaatst, heb ik ook veel van mijn privé laten zien. Dat had natuurlijk ook z’n positieve uitwerking. Nu ben ik er iets meer terughoudend in.

10 jaar geleden begon ik als eerste in de makelaardij met speciale fotografie. Elk woning, die wij in de verkoop namen, lieten wij door een fotograaf en tevens een woningstyliste fotograferen. Zij kijkt heel anders door de lens, dan een doorsnee fotograaf. Dat is nog steeds één van onze unique selling points.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Alles is nog steeds hetzelfde. De functie van de makelaar is ook nog steeds hetzelfde gebleven en heel belangrijk aankoop en verkoop van onroerend goed. Dat is onze business, dat doen wij met veel plezier. Doen waar je goed in bent, dat is mijn motto.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Je hart volgen en doen waar je goed in bent. Geloof in jezelf, dan kom je het verst en houd je het langste vol. Af en toe wel je eigen tijd nemen.

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Alleen eerst de studies volgen. In het begin heb ik beide gedaan, makelaardij en studies. Wanneer ik het opnieuw moest doen, zou ik eerst mijn studies afronden en dan pas het vak in gaan. Mijn studies zouden dan ook sneller zijn afgerond. Ik heb alles wel gedaan en behaald, maar kost wel heel veel energie.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Ik heb geen stop knop en ik ben een bezige bij. Naarmate ik ouder word heb ik behoefte aan meer quality time (privé tijd). Ik heb er geen spijt van, dat ik in het verleden minder privé tijd heb ingeruimd. Uiteindelijk heeft het mij ook wat gebracht.

Wat zijn verder nog je ambities?

Eigenlijk wil ik nog 10 jaar actief mee kunnen werken. Daarna wil ik mij meer van de werkvloer terug trekken. Dan wil ik nog heel veel jaren mensen begeleiden op de wijze, zoals ik dat heb gedaan. Dat mag dan wel door het hele land zijn.