Mufide Hair & Art

Mufide

Mufide is al 32 jaar een actief ondernemer in Hengelo en heeft knippen tot haar kunst verheven. Zij heeft niet voor niets ‘Art’ in haar bedrijfsnaam staan en werd in 1990 2e op de wereldkampioenschappen in Rotterdam. Zij geniet nationale en internationale bekendheid en zij gebruikt haar vrije geest om tot het beste resultaat te komen.

Wij hebben Mufide 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Toen ik 32 jaar geleden voor mijzelf begon richtte ik mij op clientèle die niet enkel een dood puntje van het haar af wilden hebben, maar ook iets met hun kapsel durfden te doen. Die hun imago wilden veranderen of gewoon een compleet andere look wensten. Als ik nu naar mijn klantenkring kijk, zijn wij daar enorm goed in geslaagd. Mede hierdoor hebben wij interregionale klanten, die uit alle hoeken van het land naar ons toe reizen voor hun kapsel. 

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

De verhuizing van mijn oude pand naar de Pastoriestraat in Hengelo. Dat was ook het moment, dat wij met de Aveda Lifestyle zijn begonnen. Aveda bestaat voor 98% uit natuurproducten en het geeft geen allergische reacties. Dit concept heeft ons direct onderscheiden van andere salons en gaf ons een enorme boost. Daar heeft ook het mooie en het oudste pand van Hengelo aan de Pastoriestraat aan bijgedragen. Het is heerlijk werken in dit prachtige pand! 

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Wij hebben nog steeds de kapsalon als core-business met een heel mooi klantenbestand. Wij hebben echter wel onze werkzaamheden in de loop der jaren uitgebreid. Een serie van complete spa behandelingen is toegevoegd, van huidverzorging tot lichaamsbehandelingen. 

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. Nooit naar achteren kijken, maar naar voren. Wat geweest is geweest. De toekomst kun je vormgeven, de geschiedenis niet. Houd altijd je eigen drijfveren in het vizier, en wijk niet af van je eigen levenspad.

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Ik zou het niet veel anders willen doen. De koers die ik heb gevaren was ontzettend fijn. Achteraf gezien zou ik wel eerder met duurzame producten zijn begonnen. Ik vind een milieuvriendelijk product heel erg belangrijk, omdat zij bijdragen aan een betere wereld voor nu en de volgende generaties. Dat zijn wij verplicht aan de komende generaties, onze kinderen en kleinkinderen.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Niet meer 80 uur werken in een week. Ik ben nu heel tevreden over mijn salon en mijn werk. Niet alleen maar hard werken, maar slim werken. Ik heb het helemaal naar mijn zin. Ik werk zeker nog wel 40 uur per week, maar geniet iedere dag. Daarnaast houd ik mij veel bezig met kunst, daar ligt zeker ook mijn passie. 

Wat zijn verder nog je ambities?

Op dit moment zijn wij bezig met een tentoonstelling voor de kappersbranche. Mijn ambitie is om meer kunst aan het kappersvak te verbinden. Ik heb nooit het gevoel dat ik aan het knippen ben, maar aan het boetseren van een heel mooi totaalbeeld.