Yours Personeelsdiensten

Mensen maken (elke) de onderneming, volgens Mascha Bakx. Mascha is eigenaar en oprichtster van Yours Personeelsdiensten. Zij heeft zich als doel gesteld om de juiste werknemers met dé juiste werkgevers te verbinden. Het vinden van talent is niet altijd eenvoudig, maar zij heeft het wel tot haar ambitie gemaakt.

Wij hebben Mascha 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Ik werk nu meer dan 18 jaar voor mijzelf en mijn plannen zijn grotendeels uitgekomen. Wij golven lekker meer op de economisch (ge)tijden. Dan zit het mee, de andere keer is het nog arbeidsintensiever, want dat is het, het is maat- en mensenwerk.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

In het begin handelde ik veelal op hetgeen omstanders adviseerden. Als ik terugkijk, heb ik mijn beste beslissingen genomen op basis van mijn eigen intuïtie. Uiteindelijk heeft dat mij het meeste voordeel gebracht.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Yours is in 2004 begonnen als een uitzendbureau in de callcenterbranche, gevestigd in een kantoor in Amersfoort. Door de jaren heen bleef het Twentse netwerk komen met opdrachten en ben ik me hier gaan vestigen. Wij doen nu alleen werving en selectie, HR advies- en ondersteuning en we bemiddelen interim professionals. Bemiddelen, de echte connectie met (latent) zoekenden op hoger niveau en organisaties is diepgaander en heeft veel uitdagingen. Wat zoekt men echt, waar word je echt blij van en hoe geweldig om hieraan bij te kunnen dragen.

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Omdat je maatwerk levert is het behoorlijk arbeidsintensief, iets wat natuurlijk niet altijd makkelijk in het privéleven valt. Maar de telefoon uitzetten is geen optie.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Wat ik zeker niet meer ga doen is met bedrijven samenwerken waar het gevoel van gelijkwaardigheid ver te zoeken is.

Wat zijn verder nog je ambities?

Het verder uitbouwen van Yours en Nineorange. Wij zijn nu druk bezig met de rebranding van Yours.

We zijn nu een stuk volwassener en bestaan 18 jaar en dat mag terugkomen in onze uitingen en werkwijze. Fantastisch om weer even stil te kunnen staan bij waar we nu zijn en welke ambities we hebben, die hebben we volop!

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven, wees authentiek en de mensen en organisatie die bij jou passen zullen vanzelf op je pad komen. Sta zelf ook open voor nieuwe mensen, bekijk het onbevooroordeeld. Het is zo makkelijk om mensen in hokjes te plaatsen.