TLC Advocaten

Quote: ‘Het geheim van vooruit komen is beginnen.’

Willeke is advocaat en partner bij TLC Advocaten. Na enige tijd in het buitenland werkzaam te zijn geweest, heeft zij voor een aantal jaren geleden haar internationale praktijk voortgezet bij TLC-advocaten. Zij houdt zich zowel lokaal als internationaal bezig op het gebied van arbeidsrecht, letselschaderecht, personen- en familierecht en hippisch recht.

Wij hebben Willeke 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Ik had in het begin geen duidelijk omlijnd plan. Ik was een eigen praktijk gestart in Twente zonder netwerk. Ik wilde graag op mijn eigen manier kunnen werken waarbij ik de formele en wat onbenaderbare kant van de advocatuur wilde loslaten. Dat is gelukt.

TLC Advocaten richt zich voornamelijk op het MKB. Door mijn internationale ervaringen hebben wij veel samenwerkingen met buitenlandse advocaten en een sterk internationaal netwerk. Ik had niet durven dromen dat wij op deze wijze zouden kunnen werken waarbij het zowel lokaal als internationaal het goed loopt. In Nederland hebben wij ook een vestiging in Hardenberg en willen daar nog uitbreiden, maar ook met meer vestigingen in Nederland. De plannen blijven in ontwikkeling en dat geeft energie.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

Doorgaans werken advocaten vrij solistisch. Bij TLC Advocaten hebben wij dat veranderd. Wij werken nu met twee mensen aan een dossier; 1 advocaat en 1 jurist. De voordelen zijn dat de behandeling van een dossier sneller gaat, de kwaliteit omhooggaat en het leuker is. Uiteraard brengen we geen dubbele kosten in rekening bij cliënten waardoor zij alleen de voordelen ervaren.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Mijn core business bestaat vooral uit het behartigen van de belangen van cliënten. Als ondernemer komen er ook allerlei andere werkzaamheden bij. Gelukkig hebben wij goede collega’s die dat doen. Op deze manier kan ik mijn werk als advocaat goed combineren met het draaien van een kantoor.

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

In het begin had ik geen zaken en ben ik begonnen met zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Dat is belangrijk werk, maar vraagt ook veel van je als advocaat. Dat was hard werken, 7 dagen per week. Dat heb ik te lang gedaan, waardoor de balans zoek was. De balans tussen werk en privé heb ik ondertussen wel gevonden.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Als beginnend ondernemer nam ik vrijwel iedere zaak aan. Dat doe ik niet meer. Ik ben selectiever geworden bij het aannemen van een zaak. Je wilt de belangen van de cliënt goed kunnen behartigen, maar daarvoor is het wel van belang dat je dan hetzelfde voor ogen hebt. Sommige cliënten passen niet bij mij en ik niet bij de cliënt. Dat is niet erg, maar moet je wel leren herkennen om teleurstellingen te voorkomen.

Wat zijn verder nog je ambities?

Op dit moment zijn de ambities vooral gericht op het koesteren wat we hebben en op termijn nog groeien. Dit geldt zowel voor lokaal als internationaal. Daarnaast zijn wij ook gericht op het maatschappelijk belang en willen wij daar bij TLC Advocaten nog meer aandacht aan besteden.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Blijf bij jezelf, doe wat je leuk vindt en waar je kracht ligt.