Regina Nieuwmeijer

Talentgroep Twente en IKT

Regina Nieuwmeijer

Regina Nieuwmeijer is al jaren een succesvolle zakenvrouw in Twente en ondernemer pur sang. Nu is zij o.a. actief met Talentgroep Twente in Oldenzaal. Daarnaast is zij voorzitter van het Stichtingsbestuur IKT Industriële Kring Twente en is zij member of board van de Twente Board.

Wij hebben Regina 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Er is meer dan verwacht uitgekomen en dan wat ik voor ogen had. Ik ben als zelfstandige begonnen als aandeelhouder van een trainings- en opleidingsbedrijf. In 2012 werd ik zakenvrouw van het jaar. Toendertijd liep het opleidingsbedrijf hartstikke goed. Uiteindelijk heb ik mijn aandelen verkocht. Ik heb geleerd, dat ik meer een pionier ben, dan dat ik op de winkel moet passen.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

Het definitief achter je laten wat mensen van je vinden Het maak eigenlijk niet uit wat mensen van je denken, ze vinden er altijd wat van. Toen ik de meningen van anderen achter mij liet, werd ik veel vrijer in mijn denken en doen, bovenal in mijn ondernemerschap. Dat maakt het leven heel veel makkelijker en leuker !

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Jazeker, er is veel veranderd. Alles is eigenlijk anders geworden. Ik ben van een ‘urenfabriek’ naar een product onderneming gegaan. Dat is een wereld van verschil. Dat laatste vind ik prettiger, met alle respect voor de ondernemers in de zakelijke dienstverlening natuurlijk.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Wat andere mensen van je denken over je heen laten komen en lekker van je af laten glijden. Als je naar jezelf kijkt: ontwikkel je, haal de ‘aangeleerde’ laagjes ervan af en wat er dan overblijft, is je authentieke zelf. Stel jezelf kwetsbaar op, daarvan word je het sterkste!

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Ik zou nog sneller willen groeien en nog meer verantwoordelijkheid willen nemen. Daarbij zou ik meer dan in het verleden voor het volledige ondernemerschap willen gaan in een bedrijf met mensen op de payroll. Het leukste van het ondernemerschap is de innovatie in de regio. Met kleine teams nieuwe dingen bedenken. Daar krijg ik veel energie van.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Ik ben ooit als éénpitter gestart. Ik zou nu veel sneller de samenwerking met collega’s (spannend want bij loondienst komen voor ondernemers veel risico’s kijken). Alleen ga je sneller en samen gaat het beter. Ik ben echt voor samen doen.

Wat zijn verder nog je ambities?

Ik vind het eervol om voorzitter van de IKT te zijn. IKT is middelpunt van een veel groter netwerk, Ondernemend Twente, waar tegenwoordig alle ondernemersnetwerken bij zijn aangesloten. Zo ben ik ook in de Twente Board terecht gekomen. Wat ik graag nog zou willen doen, is een aantal commissariaten erbij. Een onderdeel van een denktank zijn voor ondernemers en instellingen.