Sharon van Ede-Van der Pals

B-Mansion

‘Als je er buikpijn van krijgt, is het goed!’

Sharon twijfelt nooit

 

Haar ouders waren bepaald geen ondernemers, maar zakenvrouw Sharon van Ede van der Pals is een geboren onderneemster. Haar blik wordt wat rebels als ze zegt dat ze een opstandige puber was. Ze had een gelukkige jeugd in een warm gezin, maar school vond ze helemaal niets. Dus stopte ze daarmee toen ze 15 jaar was. Sharon (37) wist al jong wat ze wilde en ze kent een niet te stuiten drive. Ze twijfelt nooit en ze behaalde meerdere zakelijke successen in haar jonge ondernemersbestaan. Nu staat ze aan de vooravond van een nieuw avontuur: B-Mansion in Enschede.

 

Sharon, een goedlachse energieke vrouw met een bos weelderige krullen, opent de deur van de stadsvilla aan de Tromplaan 1. In het najaar van 2021 starte ze hier met het all-in-one beautyconcept waar luxe en schoonheid samenkomen. Op de benedenverdieping zit een splinternieuwe Starbucks die tijdens het interview nog niet in gebruik is. ‘Ik ga zelf ook aan het werk als barista, want ik wil alles leren zodat ik mijn personeel goed kan aansturen,’ vertelt ze alsof het allemaal niet zo moeilijk is. ‘Als je er buikpijn van krijgt, is het goed!”, zegt ze.

 

Haar zoon Ogé houdt haar met beide benen op de grond. Tijdens de momenten die ze met hem heeft, vindt ze ontspanning. ‘Bij Ogé kom ik tot rust,’ legt ze uit. Ze is dol op hem, alleen lijkt zijn karakter veel op dat van haar en dat botst weleens. ‘Het woord ‘nee’ bestaat niet in ons leven. Er is namelijk altijd een mogelijkheid,’ zegt ze stellig. Met een glimlach van herkenning geeft ze toe dat dit in de opvoeding weleens lastig is.

 

‘Als je het kunt dromen, kun je het ook doen”, is haar lijfspreuk die ze ook waarmaakt. Sharon werkte zich op van schoolverlater tot datatypiste, tot creditmanager bij een accountantsbureau en uiteindelijk tot succesvolle zakenvrouw. Daarnaast was ze eigenlijk vanaf haar eenentwintigste al aan het ondernemen met een vriendin. ‘Zij is kapster en nadat ze bij mij thuis mijn hair extensions had gezet, besloten we dat bij meer mensen te doen. Zij leerde mij hoe het moest.’ Al snel hadden ze elke dag een klant.

 

Sharon wilde vroeger zelf graag kapper worden en dus zette ze haar zakelijke talent in om een eigen salon te openen. Ze nam haar vriendin aan als kapster en zo opende Salon d’ Ogé in Almelo, vernoemd naar haar zoon. En alsof dat nog niet genoeg was, produceerde de zakenvrouw een zelf ontworpen krultang en stijltang die ze verkocht onder het merk Ogé Exclusive. Ze stond versteld van het enorme succes dat ontstond toen een influencer reclame maakte voor de tangen die inmiddels wereldwijd worden geëxploiteerd.

 

B-Mansion is voor Sharon niet het eindstation. ‘Het doel is om dit concept te verkopen als ik 45 jaar ben. Dan koop ik een jacht en ga ik rondvaren in warme oorden. Ik word rustig en gelukkig van zon, zee en strand,’ schetst ze haar nieuwe droom. Als Sharon iets wil, zo zegt ze zelf, dan gebeurt het ook. Twijfelen doet ze nooit: ‘Het is ja of nee.’ Misschien is dat het geheim van haar succes.