Cars and Stars Events

Aline Knöpke

Cars and Stars is een evenementenbureau onder leiding van Aline Knöpke. Zij zijn gespecialiseerd in Formule 1 op locatie (F1 racesimulatoren, F1 bandenwisselspel etc), maar ook in complete themafeesten, decoratie en artiesten.

Wij hebben Aline Knöpke 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Meer dan verwacht. ‘Wij zijn in de laatste 10 jaar flink gegroeid’ Wij zitten al een hele tijd in Losser, wat ons ook geen windeieren heeft gelegd. Wij zijn één van de snelst groeiende entertainment bedrijven van Nederland geworden. Voor de Corona tijd natuurlijk! Dit moest het beste jaar in 25 jaar worden.

Vooral de Formule 1-tak is de laatste jaren flink uitgebreid. De vele (meer dan 30 ondertussen) race simulatoren en natuurlijk de populariteit rond de Formule 1 en Max Verstappen hebben ons ook veel gebracht. Daarnaast loopt de Stars (de artiesten)-tak ook lekker door. Veel nieuwe thema’s, acts en artiesten.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

‘Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent’! Het beste is een combi van beide, dan krijg je alles voor elkaar.  Wij verkopen beleving! Wanneer je de beleving van je eigen product goed over kunt brengen, heb je altijd tevreden klanten. Hier doe je het uiteindelijk voor.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

In beginsel is alles nog hetzelfde gebleven. Maar wij hebben wel enkele zaken aanzienlijk uitgebreid. Vooral onze Formule 1 activiteiten zijn flink uitgebreid. Met name op het gebied van teambuilding en bedrijfsevenementen. Maar ook de artiestenstal en de themafeesten zijn gegroeid. Het leuke is dat we nu kleine feesten maar ook grote evenementen organiseren, op de meest diverse plekken in Nederland en daarbuiten. En die afwisseling is juist wat het zo leuk maakt.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Als je ergens in gelooft moet je keihard werken en vooral doorzetten.
Succes is in de meeste gevallen een keuze.

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Dan waren wij eerder uit Bad Bentheim vertrokken. In Nederland is er veel meer energie en werkdynamiek. Wij hebben de laatste jaren vanuit Losser veel meer inspiratie opgedaan. Voor de rest zou ik het precies weer zo doen.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Te lang met medewerkers door blijven gaan, die deze beleving niet uit kunnen stralen. Van sommige werknemers moet je sneller afscheid nemen. Die kosten energie. Daarentegen is het gewoon heel gaaf om met een groot enthousiast eventteam te werken.

Wat zijn verder nog je ambities?

Wij willen graag terugkomen op het mooie level van vóór Corona en van daaruit weer verder groeien Wij hebben 2 zoons. Als deze twee broers na verloop van tijd het stokje van ons kunnen overnemen, zou dat prachtig zijn. Een van mijn zoons is goed in sales. De andere is technisch goed onderlegd en een echte petrolhead. Dat kan een prachtig koppel zijn en aanvullend aan elkaar.