Niki Photogrphr

Niki is inmiddels 13 jaar met ontzettend veel plezier een freelance fotograaf en styliste. Haar werkwijze kenmerkt zich door haar persoonlijke benadering en creatie van haar eigen stijl. Zij heeft een gevarieerd pakket aan opdrachtgevers, waarbij zij veelal zelf de styling verzorgt.

Wij hebben Niki 7 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

k ben begonnen in 2006. Van de kunstacademie ben ik eerst als kunstenaar fotograaf begonnen. Daarna ben ik mij wat meer op commerciële opdrachtgevers gaan richten, wat mij uiteindelijk meer heeft gebracht. Sinds 2008 zit ik volop in de opdrachten van o.a. Saxion, ROC van Twente, Eden Hotels, kleine ondernemers in Twente, verschillende reclamebureaus en interieurbouwers/ontwerpers. Dus, ja mijn plannen zijn inderdaad uitgekomen. (onbewust)

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

Bij mijn afstuderen heb ik de prijs voor jong talent in de wacht weten te slepen. Dat heeft mij direct al veel naamsbekendheid gebracht. Ook heb ik voor een kookboek ‘Fijnproeven in Twente’ gefotografeerd. Dit boek heeft bij uitgifte veel publiciteit gekregen. Daar heb ik ook veel opdrachten uit kunnen putten.  Ook vanuit mijn huidige opdrachtgevers heb ik de nodige spin-off.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Mijn corebusiness van toen is nu nog steeds zo. Is alleen wat uitgebreid. Mijn aanbod is nu breder geworden.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Hou je vast aan je eigen creativiteit! Probeer ook je opdrachtgever dat mee te geven. Wanneer je jouw opdrachtgever daarin mee weet te nemen, blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. En dat is wat je uiteindelijk wilt, jezelf zijn.

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

Ik zou helemaal niets anders doen. Vooral de eerste 2 jaar zou ik weer precies hetzelfde doen. Zonder verwachtingen ben ik aan deze uitdaging begonnen. Ik heb er geen spijt van, dat ik zaken anders zou hebben gedaan. In Corona tijd had ik opeens meer veel meer tijd voor vrije werkzaamheden. Dat was ook weer leuk om te doen.

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Ik heb niet per se iets wat ik niet meer zou doen. Product fotografie vind ik toch wat minder, maar dat wil niet zeggen, dat ik het niet meer doe. Als er een product voorbij komt wat bij mij past, pak ik het wel op. ‘Ik wil gewoon lekker creatief bezig zijn en toffe dingen maken, wat wil je nog meer.’

Wat zijn verder nog je ambities?

Een eigen boek van mijn eigen fotografie uitbrengen. Verder zou ik meer fashion willen fotograferen en daarnaast nog meer uitbreiden richting Europa.