Remy Bosch

Remy Bosch is een flink aantal jaren eigenaar en art director van communicatiebureau Catapult. Vanuit een rustieke locatie in Hellendoorn bedient Catapult bedrijven en organisaties die anders durven denken en doen. Daarnaast hebben zij een scherpe visie op effectieve communicatie en een passie voor creatieve concepten.

Wij hebben Remy 8 vragen voorgelegd:

In hoeverre zijn je plannen uitgekomen?

Als ik de artikelen zo teruglees van 10 jaar geleden dan is de basis nog steeds hetzelfde: in roerige veranderende tijden, mee veranderen! Toen was het Habbo, Hyves, LinkedIn en Twitter en nu alle andere nieuwe sociale media. Vooral video heeft een sprong gemaakt o.a. zakelijk vloggen. Het is vooral content creëren. Welke middelen je daarvoor gebruikt om dat uit te dragen, maakt eigenlijk niets uit.

Welk aspect, middel of advies heeft je het meeste voordeel gebracht?

Bij zo’n overname neem je de tijd om alles onder de loep te nemen: Wat als je weer opnieuw moest beginnen? Bij mij was het antwoord: dan deed ik het net zo! Vanuit die basisgedachte is alles weer strak gezet.

In hoeverre is je core business nog je core business, is er iets wezenlijks veranderd?

Overall zijn wij slim doordacht, verassend creatief en heel praktisch. We hebben een mooi variërend klantenpakket. Naast dat we voor veel b-to-b bedrijven werken, zitten we ook veel in de vastgoed- en pensioencommunicatie.

Wat zou je andere zakenvrouwen mee willen geven?

Neem jezelf niet al te serieus en geef de jeugd de kans om in jouw bedrijf te groeien! Laat los. De jeugd schiet je aan alle kanten voorbij. Mooi toch!

Wat zou je nu anders doen, wanneer je weer opnieuw moest beginnen?

2 jaar geleden heb ik mijn toenmalige compagnon uitgekocht. Dat was voor mij een moment om terug en vooruit te kijken. Ik zou het zo weer doen. Niets anders willen. Ik heb een mooi team om me heen gebouwd de afgelopen jaren en het is fantastisch dat voort te zetten!

Wat ga je zeker niet meer doen, wanneer je uit ervaring spreekt?

Ik faciliteer het team nog meer dan voorheen en spring af en toe nog bij als art-director. Ik betrek nu iedereen overal bij, daardoor creëer je veel meer verantwoordelijkheid. Mijn collega’s bij Catapult zijn stuk voor stuk ondernemende mensen!

Wat zijn verder nog je ambities?

Mijn uitgangspunt is dat iedereen met heel veel plezier naar zijn/haar werk gaat en doet wat hij/zij het liefste doet. Elkaar scherp houden en bij iedereen het beste naar boven halen! Gave campagnes bedenken. We hebben net een pitch gewonnen voor Brandweer Twente waar 40 bureaus aan mee hebben gedaan! Ondernemers handvatten geven om hun dienst of product te vermarkten en daar succesvol mee te zijn. Dat maakt mij gelukkig en daar kan ik nog wel een tijdje mee doorgaan.

Zou je nog een keer willen deelnemen aan Twentse Zakenvrouwen?

De vorige edities was ik uitgedost als Pipi Langkous én als Mega Mindy. Ik ben net 50 jaar geworden. Nu staan de Middle Ages centraal!